2016-10-17 11:39Uppdrag

Lindahl biträder Söderbergföretagen vid förvärv

Industrigruppen Söderbergföretagen J AB har förvärvat 95 procent av aktierna i Focus Electronic AB ifrån Focus Ljusreklam och Visionsbolaget S 2398 AB.

Focus Electronic designar och levererar komplexa, högteknologiska informationssystem för inom- och utomhusbruk avseende reklam, information, trafik och parkering. Bolaget är det ledande företaget i Sverige på Digital Signage (LED-displayer) och system för parkeringsvägledning och har t.ex. levererat Europas största LED-display till Mall of Scandinavia. Focus Electronic omsätter ca 50 MSEK.

Söderbergföretagen J AB är en familjeägd grupp av industri- och handelsföretag och har liknande verksamheter som Focus Electronic genom bolagen Blinkfyrar och Provia Vägmärkning med produkter inom trafikledning och trafiksäkerhet.

Lindahl biträdde Söderbergföretagen genom Johan Herrström (ansvarig delägare), Annika Brandt och Sofia Smetana.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson