2018-08-08 11:43Uppdrag

​Lindahl biträder säljande aktieägare i Sustainable Energy Solutions Sweden AB i samband med ett omvänt förvärv av IQS Energi Komfort AB (publ), noterat på NGM Nordic MTF.

IQS Energi Komfort AB (publ) (”IQS”) har ingått ett avtal om att förvärva samtliga stamaktier i Sustainable Energy Solutions Sweden AB (”SENS”) genom en apportemission i IQS till ett värde om cirka 102 miljoner kronor. Aktiemarknadsnämnden har beviljat huvudaktieägaren i SENS dispens från den budplikt som annars uppkommer för det kontrollägarskifte som sker i IQS vid ett fullföljande av förvärvet.

IQS och SENS är båda verksamma inom hållbara energilösningar, där IQS är inriktade mot installation, drift och underhåll, medan SENS är inriktade på innovativa systemlösningar med en betydande patentportfölj och utför entreprenader. Tillsammans kan bolagen skapa betydande synergier för att erbjuda ett komplett utbud av produkter och tjänster för förnyelsebar energi.

Den extra bolagsstämman i IQS som bland annat ska behandla frågan om apportemissionen hålls den 31 augusti 2018.

Huvudaktieägarna i SENS har biträtts av Lindahl under ledning av Annika Andersson (Kapitalmarknad och publik M&A) med biträde av Sebastian Iso-Kamula, Tim Johansson, Johanna Permatz och Mimi Hörnmo. 

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/AdvokatfirmanLindahl/


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson