2016-09-14 14:30Uppdrag

Lindahl biträder Sagax vid företrädesemission av nytt aktieslag, stamaktier av serie D

Advokatfirman Lindahl biträder AB Sagax (publ), noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap, i samband med att Sagax inför ett nytt aktieslag, stamaktier av serie D, för att möjliggöra ökad finansiell flexibilitet, samt genomför en företrädesemission av stamaktier av serie D om 383 MSEK. Stamaktien av serie D ger rätt till högst 2,00 kronor i utdelning per aktie och år. Därutöver kan styrelsen för Sagax, under vissa förutsättningar, genomföra en riktad emission av stamaktier av serie D om högst 101 MSEK. Företrädesemissionen förutsätter godkännande av en extra bolagsstämma som kommer att hållas den 7 oktober 2016.

Styrelse och ledning som innehar drygt 30 % av aktierna i Sagax har åtagit sig att teckna sin gemensamma andel av företrädesemissionen. Sagax har därutöver erhållit investeringsåtaganden från institutionella investerare och sammantaget föreligger teckningsåtaganden och investeringsåtaganden motsvarande 100 % av företrädesemissionen.

Prospekt med anledning av företrädesemissionen beräknas offentliggöras den 13 oktober 2016.

AB Sagax är ett fastighetsbolag med affärsidé att investera i kommersiella fastigheter främst inom segmentet lager och lätt industri.

Advokatfirman Lindahl biträder Sagax med ett team bestående av Johan Hessius, projektledare och ansvarig delägare, Maria Arnoldsson, Annika Andersson, Olivia Toftgård och Anton Knifström (samtliga Kapitalmarknad och publik M&A), Nina Persson och Fredrik Morfeldt (Fastigheter).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson