2017-05-15 14:09Uppdrag

Lindahl biträder Sagax i samband med inlösenerbjudande till preferensaktieägare

Advokatfirman Lindahl biträder AB Sagax (publ), noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap, i samband med att Sagax erbjuder innehavare av bolagets preferensaktier att lösa in preferensaktier mot stamaktier av serie D, alternativt i kombination med kontant vederlag. Det totala värdet av erbjudandet uppgår till cirka 1,9 miljarder kronor. Erbjudandet är en fortsättning på det arbete Sagax inledde 2016 genom införandet av stamaktier av serie D och syftar till att stärka bolagets kreditprofil.

Prospekt med anledning av teckning av stamaktier av serie D som en del av inlösenerbjudandet offentliggjordes den 11 maj 2017.

Sagax är ett fastighetsbolag med affärsidé att investera i kommersiella fastigheter främst inom segmentet lager och lätt industri.

Advokatfirman Lindahl biträder Sagax med ett team under ledning av Annika Andersson och Johan Hessius med biträde av Olivia Toftgård, Anton Knifström och Pekka Frölander (samtliga Kapitalmarknad och publik M&A) och Fredrik Morfeldt (M&A och Fastigheter).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson