2012-02-08 14:10Uppdrag

Lindahl biträder riskkapitalbolaget Polaris vid förvärv av e-handelsbolag

Lindahl har biträtt Polaris Private Equity vid förvärvet av aktiemajoriteten av e-handelsföretaget Skånska Byggvaror AB genom fonden Polaris lll.

Skånska Byggvaror, som grundades 1965, är baserat i Helsingborg och levererar till kunder i hela Sverige. Under 2011 uppgick omsättningen för Skånska Byggvaror till SEK 430 miljoner.

Polaris Private Equity, med säte i Danmark, inriktar sig på investeringar i väletablerade mindre och medelstora företag i Sverige och Danmark. I Skånska Byggvaror ser Polaris goda möjligheter till fortsatt tillväxt och den framtida affärsplanen inkluderar en internationalisering av företaget och en ökad synlighet i Sverige.

Lindahl har biträtt Polaris Private Equity och Polaris III. Lindahls team bestod av Magnus Ramberg (ansvarig delägare), Charlotta Hallgren, Svante Liljedahl, Katrin Berglund, Jesper Johansson och Erik Brändt.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Våra 370 medarbetare, varav 250 är jurister, arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Uppsala och Örebro. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson