2020-11-19 10:04Uppdrag

Lindahl biträder Recover i förvärvet av Skadesanering i Stockholm

Lindahl har företrätt EQT ägda Recover vid förvärvet av Skadesanering i Stockholm. Genom förvärvet stärker Recover sin närvaro i Stockholmsregionen. Skadesanering i Stockholm AB grundades 2005 och har en årsomsättning på drygt 45 MKR inom affärsområdet skadeservice.

Recover är marknadsledande i Norden inom industri- och skadeservice. Koncernen levererar tjänster till huvudsakligen försäkringsbolag, företag och privatpersoner. Sedan Recover etablerades som en självständig verksamhet för sex år sedan har företaget tredubblat omsättningen och genomfört över 20 förvärv i Norden. Recover har sitt huvudkontor i Oslo och har över 2 100 anställda i Sverige, Norge, Danmark och Finland fördelat på 104 kontor.

EQT äger Recoverkoncernen och är ett av Europas ledande riskkapitalbolag med över 25 års erfarenhet av företagsförvärv och utveckling av dessa. EQT består i dag av 19 aktiva fonder som investerat i 140 företag runt om i världen, som tillsammans har över 158 000 anställda.

Lindahls team leddes av Henrik Nobel (ansvarig delägare) och bestod därutöver av Nicklas Bexelius, Edvard Gustafsson, Mikael Nagy och Lisa Liljeqvist.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson