2016-10-26 09:54Uppdrag

​Lindahl biträder PledPharma vid företrädesemission

Styrelsen i PledPharma AB (publ) har beslutat att genomföra en garanterad företrädesemission om 406 MSEK. PledPharma har beslutat att utveckla huvudprodukten, PledOx®, hela vägen fram till en marknadsregistrering och emissionslikviden kommer primärt att användas till att ta PledOx® genom pivotala fas lll-studier fram till “top-line”-resultat. Företrädesemissionen förutsätter godkännande av en extra bolagsstämma som kommer att hållas den 7 november 2016.

Företrädesemissionen omfattas av teckningsförbindelser från befintliga aktieägare motsvarande 34 procent av företrädesemission. Ett garantikonsortium bestående av ett antal institutionella och privata investerare har på sedvanliga villkor förbundit sig att garantera resterande belopp.

PledPharma utvecklar nya läkemedel som skyddar kroppen mot oxidativ stress – ett tillstånd som kan orsakas av bland annat cellgiftsbehandling och paracetamolförgiftning. Bolagets längst framskridna projekt PledOx® minskar nervskador i samband med cellgiftsbehandling.

Carnegie Investment Bank AB är finansiella rådgivare och Advokatfirman Lindahl KB är legal rådgivare till PledPharma i samband med företrädesemissionen.

Advokatfirman Lindahls team består av Mårten Steen och Gunnar Mattsson (ärende- respektive klientansvarig delägare), Helena Lindbäck och Johan Lyth (samtliga inom corporate finance) samt Anna Romell Stenmark och Therese Norenäs (båda inom skatt).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson