2013-01-25 12:07Uppdrag

Lindahl biträder Peab och FAM vid förvärv av AstraZenecas forskningsanläggning

null

Det nybildade bolaget Acturum, som samägs av Peab och FAM, förvärvar AstraZenecas forskningsanläggning i Södertälje. Transaktionen omfattar 130 000 kvadratmeter lokaler i området Snäckviken bestående av kontor och laboratorier med tillhörande utrustning. Dessutom förvärvar Acturum ett 15-tal forskningsprojekt från AstraZeneca.

Målet för Acturum är att skapa en livaktig utvecklingspark, Biovation Park Telge, med förutsättningar för fortsatt forskning och företagande inom hela life science-området. Bland annat kommer forskningsinstitutet SP Process Development samt ett antal mindre utvecklingsbolag att etableras. Även Scania och Södertälje kommun (Campus Telge) kommer att ha verksamhet i området.

Advokatfirman Lindahl biträdde Peab och FAM, som ägs av Wallenbergsstiftelserna, i transaktionen genom bl.a. Johan Hessius (ansvarig delägare och huvudprojektledare), Nina Persson (projektledare och Corporate Finance/fastigheter), Jonas Löfgren (life science), Jonas Westerberg (IP), Annie Kabala och Ludvig Holm (IP/life science), Daniel Strandberg (fastigheter) och Olof Hallberg (miljö).


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahloch www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson