2015-03-19 15:41Uppdrag

​Lindahl biträder Panasonic Avionics i förvärv

null

Panasonic Avionics Corporation förvärvar samtliga aktier i private equity-ägda Tactel AB, en av Sveriges mest framgångsrika utvecklare av mobila lösningar.

Panasonic Avionics, som är en del av elektronikkoncernen Panasonic, är en världsledande leverantör av underhållnings- och kommunikationssystem för flygbranschen och är baserat i Kalifornien, USA. Panasonic Avionics har mer än 4 100 anställda vid 80 kontor runt om i världen.

Tactel blir en självständig enhet inom Panasonic Avionics och kommer att fortsätta leverera lösningar till sina kunder inom media, mobila och finansiella tjänstesektorn. Tactel kommer även att tillhandahålla konsulttjänster inom mjukvara och design till Panasonic Avionics och dess flygbolagskunder runt om i världen.

Advokatfirman Lindahl har biträtt Panasonic Avionics i förvärvet. Lindahls team har huvudsakligen bestått av Patrik Olivecrona (ansvarig delägare), Carl-Johan KrusellZanna Kanlic och Anna-Karin Kjellström.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson