2015-12-07 15:24Uppdrag

Lindahl biträder Oriola-KD i förvärvet av Svensk Dos AB

Oriola-KD har signerat ett slutligt avtal med samtliga aktieägare av Svensk Dos AB gällande förvärv av bolaget. Svensk Dos är ett apoteksbolag med specialisering på dosdispensering av läkemedel. Idag levererar Svensk Dos dosdispenserade läkemedel till 24 000 personer via utlämningsställen samt genom direktleveranser till vårdhem och till Kriminalvårdsanstalter via de ingångna avtalen med Region Skåne och Kriminalvården. Svensk Dos är Sveriges enda leverantör med nationella leveranser.

Advokatfirman Lindahl är rådgivare till Oriola-KD Corporation som är noterat på Helsingfors fondbörs. Lindahls team har bestått av Mats Tindberg (ansvarig delägare), Peter Bäverlid (Projektledare, M&A), Georg Dellborg (M&A), Pekka Lähdekorpi (M&A), och Erik Brändt (Konkurrensrätt).

Förvärvet är villkorat av godkännande från Konkurrensverket och Läkemedelsverket.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson