2013-01-28 11:16Uppdrag

Lindahl biträder Orexo i forskningsavtal med AstraZeneca

null

Orexo AB, ett läkemedelsbolag som fokuserar på utveckling av nya, patenterade läkemedel, har ingått ett samarbetsavtal med AstraZeneca för OX-CLI, ett prekliniskt program för potentiell ny behandling av luftvägssjukdomar. Avtalet innebär att AstraZeneca får rätt att genomföra utökad preklinisk forskning och utvärdering av substanser i Orexos OX-CLI-program. AstraZeneca har också en möjlighet att förvärva samtliga substanser kopplade till programmet. Om AstraZeneca väljer att nyttja denna möjlighet kommer Orexo att erhålla delmålsersättningar under utvecklingsfasen och royaltyersättningar baserade på framtida intäkter.

Advokatfirman Lindahl biträdde Orexo i avtalsarbetet genom klientansvarig delägare Mikael Smedeby (Life Science/Corporate Finance), ärendeansvarig delägare Hugo Norlén (Life Science) med biträde av John Engholm (Life Science/Corporate Finance).

Läs mer i Orexos pressmeddelande: http://www.cisionwire.se/orexo/r/orexo-ingar-forskningsavtal-med-astrazeneca-inom-omradet-luftvagssjukdomar,c9361041


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahloch www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson