2019-12-09 16:25Uppdrag

Lindahl biträder NTM vid förvärv av Norrans och Piteå-Tidningens medierörelser

Lindahl har agerat rådgivare när Norrköpings Tidningar Media AB, NTM, som idag äger Norrbottens Media, förvärvat Norrans och Piteå-Tidningens medierörelser. Förvärven innebär att Norrländska Socialdemokraten, Norrbottens-Kuriren, Norran och Piteå-Tidningen samlas under ett och samma paraply i det nya mediebolaget Norr Media AB, med utgivningsområde i hela Norrbotten och norra Västerbotten.

Utgivningen av samtliga titlar fortsätter som tidigare och tidningarna behåller nuvarande politisk inriktning. Syftet med förvärven är att utveckla erbjudandet till läsare och annonsörer.

NTM är en av Sveriges största mediekoncerner med verksamheter i Östergötland, norra Småland, Uppland, Gotland, Norrbotten och Sörmland. Bolaget har en omsättning på 1,7 mdr kronor och cirka 1300 anställda. Huvudkontoret ligger i Norrköping.

Lindahls team har bestått av Jörgen Sandström, Michael Edquist, Jens Frykstrand, Gild Englund och Carolin Martinez.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer med kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är rankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Dessutom är vi den enda svenska medlemmen i TerraLex, ett internationellt nätverk som består av noga utvalda advokatbyråer som är ledande på sina lokala marknader. Mer information om Lindahl finns på lindahl.se, mynewsdesk.com/se/lindahl och facebook.com/AdvokatfirmanLindahl


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson