2015-07-10 15:50Uppdrag

Lindahl biträder när ​Triton säljer OBH Nordica till Groupe SEB

9 jul 2015 stod det klart att Triton säljer OBH Nordica till Groupe SEB. Groupe SEB kommer att förvärva 100 % av aktierna i OBH Nordica och tillträde beräknas till den 31 augusti 2015. Parterna har kommit överens om att inte offentliggöra köpeskillingen.

OBH Nordica tillverkar hushållsapparater och är ett ledande varumärke inom kategorin i Norden. Bolagets verksamhet omfattar produktutveckling, design, inköp, försäljning och marknadsföring. OBH Nordica grundades 2002 genom en sammanslagning av danska OBH och svenska Nordica men har en historia som går tillbaka till slutet av 1950-talet.

Franska Groupe SEB är världsledande inom tillverkning av små hushållsapparater och har en unik portfölj av varumärken, där ibland Tefal, Rowenta, Moulinex, Krups, LAGOSTINA, All-Clad och Supor.

Lindahl har agerat juridiska rådgivare till Triton vid förvärvet.

Lindahls team bestod av bl.a. Anders Moberg, Malcolm Wiberg (ansvariga delägare) samt Erik Sundgren, Jonatan Söderkvist och Fredrik Morfeldt.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson