2016-05-20 08:58Uppdrag

Lindahl biträder när Tink tar in 85 miljoner och ingår partnerskap med SEB

Ekonomiappen Tink tar in 85 miljoner kronor i en investeringsrunda som leds av investeringsbolaget Creades och SEB. Samtidigt ingår SEB och Tink ett nytt samarbete, varigenom SEB:s kunder ges bättre möjlighet att analysera och hantera sin ekonomi. Genom investeringen blir Creades och SEB bolagets fjärde respektive femte största aktieägare.

Den tekniska lösning som Tink erbjuder ingår i den första etappen av SEB:s satsning på mobila appar för privatpersoner i Sverige. Appen gör det möjligt för kunderna att samla in och kategorisera detaljerad information om inköp och besparingar. Inom ramen för samarbetet kommer även fler funktioner utvecklas.

Lindahl har biträtt Tink i både investeringen och samarbetet med SEB. Investeringsteamet bestod av Anders Moberg (ansvarig delägare), Fredrik Morfeldt och Erik Sundgren. Teamet som hanterade samarbetet med SEB bestod huvudsakligen av delägarna David Frydlinger och Erik Bergenstråhle.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson