2015-09-08 15:30Uppdrag

​Lindahl biträder när Ratos förvärvar TFS

Ratos förvärvar 60 % av aktierna i TFS Trial Form Support International AB, en internationell tjänsteleverantör som genomför kliniska studier åt läkemedels-, bioteknik- och medicintekniska bolag. Köpeskillingen (enterprise value) för 100 % uppgår till ca 47 miljoner euro.

TFS är en s.k. Contract Research Organization (CRO)-. På uppdrag av läkemedels-, bioteknik- och medicinteknikindustrin, samt andra närliggande branscher, genomför TFS kliniska prövningar. TFS erbjuder en bred medicinsk kompetens och en nischad expertis som på global basis hjälper sina kunder att på ett reglerat och säkert sätt testa läkemedel kliniskt.

Lindahl har agerat juridiska rådgivare åt säljaren Daniel Spasic vid förvärvet. Lindahls team bestod av Anders Leijon (ansvarig delägare), Mikael Smedeby och Michael Edquist.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson