2014-08-26 14:50Uppdrag

Lindahl biträder när NYKCool blir Cool Carriers

null

Rederiet Baltic Reefers har förvärvat NYKCool AB, ett kylrederi med huvudkontor i Stockholm, från NYK Reefers Ltd. Efter förvärvet, som träder i kraft den 1 september 2014, kommer bolagets verksamhet att drivas under namnet Cool Carriers AB.

Cool Carriers kommer därmed fortsätta att ha kommersiellt ansvar för den nuvarande flottan bestående av 25 fartyg som transporterar kylvaror över hela världen.

Säljaren NYK Reefers Ltd  är en del av NYK Group som i sin tur ägs av NYK Line i Tokyo, ett av världens största rederier med en årsomsättning på drygt 21,5 miljarder USD (2 237 miljarder JPY).

Advokatfirman Lindahl har biträtt säljaren i transaktionen genom Erik Linnarsson (Shipping), Carl-Olof Bouveng (M&A), Erik Brändt (Konkurrensrätt), Erik Sundgren (M&A) samt Philip Tonkin (Shipping).


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson