2016-03-18 10:48Uppdrag

​Lindahl biträder när MQ förvärvar JOY

MQ Holding AB (publ) (”MQ”), noterat på Nasdaq Stockholm, har ingått ett avtal om att förvärva samtliga aktier i modekedjan Joy Shop AB från Aktiebolaget Segulah.

Genom förvärvet tillförs MQ-koncernen 54 JOY-butiker i Sverige samt e-handel och stärker därmed sin position på den nordiska modemarknaden. MQ ser goda tillväxtmöjligheter i och med att JOY:s målgrupp – kvinnor mitt i livet – står för över hälften av den svenska dammodemarknaden och är idag marknadens snabbast växande kundsegment samt intressanta synergier inom många områden.

Transaktionen är villkorad av godkännande från Konkurrensverket och att samtycke erhålls från motparterna i vissa väsentliga avtal. Tillträde förväntas kunna genomföras omkring den 2 maj 2016.

Lindahl har agerat juridiska rådgivare till MQ. Teamet bestod av Lars-Henrik Andersson (ansvarig delägare), Monika Hager (projektledare, M&A), Yousef Chakir (M&A), Johan Hörnberg (Arbetsrätt), Johanna Svantesson (Konkurrensrätt) samt Anna Tarring och Sara Ulfsdotter (Immaterialrätt).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson