2014-10-29 10:43Uppdrag

Lindahl biträder när Lesjöfors förvärvar i USA

null

Advokatfirman Lindahl har biträtt Lesjöfors AB vid bolagets förvärv av drivfjäderverksamheten i Sandvik Materials Technology, som är en ledande tillverkare på den amerikanska marknaden. Sandvik Materials Technology omsätter drygt 100 miljoner kronor på årsbasis. 

Lesjöfors är en av Europas största fjäderproducenter med en årsomsättning på cirka 1,7 miljarder kronor. Bolaget är ett helägt dotterbolag i Beijer Alma-koncernen, där även Habia Cable och Beijer Tech ingår. Beijer Almas aktie är noterad på NASDAQ Stockholm, Mid cap.

Lindahls team i transaktionen bestod av Mikael Smedeby (klientansvarig delägare), Marcus Andersson och Erika Svensson.


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson