2015-12-22 16:29Uppdrag

Lindahl biträder när kinesiskt bolag köper vattenreningsbolaget Purac

KF-ägda KFI Kapital har avyttrat vattenreningsbolaget Purac AB till kinesiska SDIC & Bejing Drainage Investment Fund.

Purac är ett ledande entreprenadbolag inom vatten- och avloppsrening samt biogasproduktion i Skandinavien och Kina. Bolaget förväntas under året omsätta ca 730 MSEK och har 143 medarbetare i fyra länder.

SDIC & Beijing Drainage Investment Fund (SDIC), är en fond med Beijing Drainage Group (BDG) som huvudägare. BDG är ett statligt kinesiskt företag som bl.a. äger och driver 95 % av alla vatten- och avloppsreningsanläggningar i centrala Peking.

Lindahl har agerat juridiska rådgivare åt SDIC & Bejing Drainage Investment Fund genom Carl-Olof Bouveng, Erik Sundgren, Anders Moberg, Jonas Westerberg, Amanda Humell, Annie Kabala, Johan Hörnberg och Fredrik Morfeldt.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson