2016-05-26 10:01Uppdrag

Lindahl biträder när Ikano miljardköper i Malmö

Ikano Fastigheter har tecknat avtal om att förvärva kontorsfastigheten Klipporna i Malmö för en miljard kronor, med tillträde den 30 juni 2016. Fastigheten ligger vid Hyllie station i Malmö och består av tre etapper kontor, designade av Henning Larsen Architects, med parkering i källaren och omfattar cirka 19 000 kvadratmeter kontorsyta. Hyresgäster är Ikano, IKEA, Skanska, Siemens och AAK. Fastigheten är pre-certifierad för LEED Platinum.

Lindahl har biträtt Ikano i transaktionen. Ansvarig delägare för transaktionen har varit Johan Tollgerdt. Övriga som har deltagit i Lindahls team har varit Anna Romell Stenmark (ansvarig skatt), Fredrik Heldqvist (fastighet och bolagsrätt), Madeleine Edqvist (miljö), Patrik Alfredsson (entreprenad), Michelle Berglund (fastighet) och Therese Norenäs (skatt).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson