2012-06-25 12:42Uppdrag

Lindahl biträder multinationella Chemiplastica i svenskt förvärv

null

Den internationella kemikoncernen Chemiplastica har förvärvat Perstorp-baserade PA Resins AB:s tillgångar.

PA Resins AB, som försattes i konkurs i maj 2012, har bedrivit verksamhet inom området för aminobaserade pressmassor, fiberförstärkta plaster, fenollacker och melaminlacker. Förvärvet förväntas addera 300-350 MSEK i omsättning till Chemiplasticas svenska verksamhet.

Chemiplastica har under de senaste åren expanderat kraftigt genom förvärv i bland annat Sverige, USA, Turkiet och Italien.

Lindahl har varit rådgivare till Chemiplastica genom Patrik Olivecrona (ansvarig delägare) som har biträtts främst av Mikael Wärnsby (miljö), Zanna Kanlic, Malin Erasmie och Natalie Svensson.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Våra 370 medarbetare, varav 250 är jurister, arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Uppsala och Örebro. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson