2013-10-02 13:22Uppdrag

Lindahl biträder Mohammed Al-Amoudi i IT-investering

null

Advokatfirman Lindahls kontor i Malmö är åter rådgivare när den saudiske affärsmannen Mohammed Al-Amoudi investerar i IT-konsultkoncernen QGroup i Malmö. Investeringen ska användas för expansion i Göteborg och Stockholm för koncernen som på knappt ett år växt till 65 anställda.

Formellt sker satsningen i form av ett lån, samtidigt som Al-Amoudi blir ägare och får option på att bli större ägare vid en senare tidpunkt. Upplägget är jämförbart med ett konvertibellån. Lindahls rådgivning utfördes av advokaterna Staffan Brandt (ansvarig delägare) och Carl-Johan Krusell. Västra Hamnen Fondkommission har agerat finansiell rådgivare.

Mohammed Al-Amoudi, som bland annat är storägare i oljekoncernen Preem och Midroc-koncernen med etableringar främst i Europa, Mellanöstern och Afrika, har de senaste åren fått allt större  intressen bland de skånska innovationsbolagen. Sedan våren 2012 har han även investerat i mjukvarubolaget Crunchfish där samma Lindahl-team biträdde.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson