2014-05-28 11:45Uppdrag

Lindahl biträder Moberg Pharma vid dess riktade nyemission om 60 MSEK för fortsatt expansion

null

Advokatfirman Lindahl biträder Moberg Pharma AB (publ), noterat på NASDAQ OMX Stockholm, i samband med dess riktade nyemission av aktier. Emissionen har riktats till en begränsad krets svenska och internationella institutionella investerare genom en s.k. private placement. Genom emissionen tillförs Moberg Pharma cirka 60 MSEK före avdrag för emissionskostnader. Prospekt i samband med upptagandet till handel av de aktier som emitteras i nyemissionen beräknas offentliggöras omkring den 17 juni 2014.

Moberg Pharma AB (publ) är ett snabbt växande svenskt läkemedelsbolag med egen försäljningsorganisation i USA och försäljning via distributörer i fler än 40 länder. Bolagets produktportfölj av receptfria läkemedel inkluderar produkter under varumärkena Kerasal®, Jointflex®, Kerasal Nail™, Domeboro®, Vanquish® och Fergon®. Kerasal Nail™ (Nalox™ på många marknader) är det ledande preparatet för behandling av nagelsjukdomar i USA och i Norden.

Lindahls team har bestått av Annika Andersson (Kapitalmarknad och publik M&A), Maria Arnoldsson och Gabriela Baier-Sandén (Kapitalmarknad och publik M&A), Jonas Löfgren (Life Science), Jonas Westerberg (IP), Jesper Johansson (Bank och Finans), Johan Hörnberg (Arbetsrätt) och Anna Romell Stenmark (Skatt).


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson