2014-02-21 11:30Uppdrag

Lindahl biträder Medina Capital i dess offentliga uppköpserbjudande av Cryptzone

Amerikanska Medina Capital Fund LP (”Medina Capital”), har den 21 februari 2014, genom sitt helägda dotterbolag CZ Acquisition, Inc., lämnat ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande att förvärva samtliga utestående aktier i Cryptzone Group AB (publ) (”Cryptzone”). Cryptzones B-aktier är upptagna till handel på NASDAQ OMX First North. Cryptzones A-aktier är inte upptagna till handel.

Aktieägare i Cryptzone erbjuds 7 kronor per aktie, oavsett aktieslag. Det totala budvärdet för samtliga aktier i Cryptzone uppgår till 70 450 254 kronor.

Cryptzone är teknikinnovatör av proaktiva verktyg för att kontrollera och minska IT-säkerhetsrisker. Cryptzones lösningar möjliggör för företag att säkert ansluta till den digitala arbetsplatsen. Specialiserade på krypteringslösningar och säker accessteknologi, designar Cryptzone lösningar som är knappt märkbara för användaren men som ger kraftfull säkerhet som skyddar företags känsliga information, applikationer och andra nätverksprogram.

CZ Acquisition, Inc. är ett helägt dotterbolag till Medina Capital som är baserat i Miami, Florida, USA. Medina Capital är ett snabbväxande investmentbolag med fokus på företag inom IT-infrastruktur, särskilt inom områdena molntjänster, internetsäkerhet, big data och mjukvarubaserat nätverksarbete. Medina Capitals filosofi är att investera i snabbväxande företag med etablerade produkter eller tjänster som kommer att främjas av Medina Capitals strategiska ledning.

Advokatfirman Lindahl biträder Medina Capital i transaktionen under ledning av Annika Andersson (Kapitalmarknad och publik M&A), Maria Nilsson och Gabriela Baier-Sandén (Kapitalmarknad och publik M&A), Jonas Westerberg (Immaterialrätt), David Frydlinger och Sandra Hjortén (IT, media och telekom), Johan Hörnberg (Arbetsrätt) och Anna Romell Stenmark (Skatt).


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson