2014-10-13 13:00Uppdrag

Lindahl biträder Meda AB i samband med dess företrädesemission om 2 miljarder kronor och apportemission om 3,3 miljarder kronor

null

Advokatfirman Lindahl biträder Meda AB (publ), noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap, i samband med dess företrädesemission om 2 miljarder kronor samt den apportemission om 30 000 000 aktier i Meda, motsvarande ett värde, vid tidpunkten för avtalets ingående, om ca 3,3 miljarder kronor, som genomförts i samband med förvärvet av det italienska specialty pharma-bolaget Rottapharm S.p.A. Företrädesemissionen förutsätter godkännande av extra bolagsstämma som kommer att äga rum den 6 november 2014. Prospekt med anledning av företrädesemissionen beräknas offentliggöras omkring den 14 november 2014.

Meda är ett ledande internationellt specialty pharma-företag. Medas produkter säljs i över 120 länder världen över och bolaget har egna marknadsorganisationer i närmare 60 länder.

Advokatfirman Lindahl biträder Meda i transaktionen med ett team som har letts av Annika Andersson (Kapitalmarknad och publik M&A), med biträde av bl.a. Maria Arnoldsson (projektledare, Kapitalmarknad och publik M&A), Gabriela Baier-Sandén, Felix Boman och Olivia Flink (Kapitalmarknad och publik M&A), Malcolm Wiberg och Anders Moberg (M&A), Jonas Löfgren (Life Science), Jonas Westerberg, Annie Kabala och Anna Tarring (Immaterialrätt), Jesper Johansson (Bank och Finans), Johan Hörnberg (Arbetsrätt) och Anna Romell Stenmark (Skatt). 


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson