2013-10-25 14:00Uppdrag

Lindahl biträder LightLab i övertecknad nyemission

null

Tillsammans med den finansiella rådgivaren Erik Penser Bankaktiebolag är Advokatfirman Lindahl  rådgivare till First North-noterade LightLab som framgångsrikt avslutat en nyemission som tillför bolaget 23,6 miljoner kronor. Varje befintlig aktie gav rätten att teckna en ”unit” som består av tre nyemitterade B-aktier och en teckningsoption av serie 2013/2014. Sammanlagt tecknades 3 371 565 units med och utan stöd av uniträtter. I relation till de units som nyemitteras motsvarar detta en teckningsnivå om 107 procent.

LightLab utvecklar en ny sorts belysningsteknologi. Lindahl är LightLabs rådgivare sedan flera år tillbaka, och i år har LightLab färdigställt sin första belysningsprototyp. Nyemissionen ska användas under den kommande kommersialiseringsfasen.

Gunnar Mattsson är ansvarig delägare för LightLab på Lindahl, och gruppen som arbetat med emissionen inkluderar även John Engholm (corporate finance) samt Anna Romell Stenmark och  Therese Norenäs (skatt).


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson