2015-11-19 14:33Uppdrag

Lindahl biträder LightLab i företrädesemission värd 31,8 miljoner

LightLab Sweden AB (publ) har beslutat att genomföra en nyemission av aktier med företrädesrätt för befintliga aktieägare. Företrädesemissionen är säkerställd till cirka 92 procent via teckningsförbindelser och emissionsgarantier.

Det huvudsakliga motivet till företrädesemissionen är att tillvarata de kommersiella möjligheter som skapats i LightLabs två samarbetsprojekt med fokus på UV-rening – dels att under andra halvåret 2016 medverka till Wallenius Waters lansering av en ny produkt inom UVC-rening som inkluderar LightLabs EEE Light® teknologi, och dels att genom samarbetet med NTU utveckla ett nytt kostnadseffektivt koncept för UV-rening baserat på UV-chip, där en första prototyp beräknas vara färdig under första halvåret 2016.

Mer information om emissionen finns i LightLabs eget pressmeddelande.

Legal rådgivare till LightLab är Advokatfirman Lindahl, och byråns team för LightLab bestod av Mårten Steen och Gunnar Mattsson (ansvariga delägare), Erika Svensson och Helena Lindbäck (samtliga inom corporate finance) samt Anna Romell Stenmark och Therese Norenäs (båda inom skatt).

Finansiell rådgivare till LightLab i samband med företrädesemissionen är Avanza, som även agerar emissionsinstitut.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson