2016-07-01 14:47Uppdrag

Lindahl biträder LFV vid bildande av gemensamt bolag med Saab

LFV Holding AB, ett dotterbolag till Luftfartsverket, och Saab AB (publ) bildar ett gemensamt bolag för att marknadsföra, sälja, utveckla och driva digital fjärrstyrd flygtrafikledning, Remote Tower Services (RTS), såväl nationellt som internationellt. Genom att kombinera LFVs operativa kunskap avseende flygledning med Saabs tekniska kunnande kan det gemensamma bolaget erbjuda sina kunder helhetslösningar inom RTS. Etableringen av det gemensamma bolaget är föremål för anmälningsplikt till Konkurrensverket och transaktionen kommer därför att fullföljas först efter att Konkurrensverkets beslut har erhållits.

Advokatfirman Lindahl har varit rådgivare åt LFV Holding AB och Luftfartsverket. Lindahls team har huvudsakligen bestått av Johan Herrström (ansvarig delägare), Cecilia Rehn och Pernilla Skoglösa (Corporate Finance), Ulrica Salomon och Erik Brändt (konkurrensrätt), Mikael Wärnsby och Sara Boklund (offentlig rätt), Anders Nilsson och Hanna Lundqvist (offentlig upphandling), Elna Jönsson (IP) samt Madeleine Edqvist (fastighetsrätt).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson