2014-11-17 14:00Uppdrag

Lindahl biträder Inter IKEA Investments vid förvärv av Nordic Modular Group från Kungsleden

null

Inter IKEA Investments har tecknat avtal med Kungsleden om att förvärva 65 procent av Nordic Modular Group till ett pris som motsvarar en värdering av hela bolaget om 1,3 miljarder kronor. Förvärvet sker genom ett nybildat ägarbolag som är under namnändring till Nordic Modular Group Holding AB. Kungsleden återinvesterar cirka 270 miljoner kronor det nybildade ägarbolaget i form av aktier och aktieägarlån för en 35-procentig ägarandel.

Nordic Modular Group är specialiserat på produktion, försäljning och uthyrning av lokaler i modulbyggnader. Verksamheten bedrivs genom dotterbolagen Temporent, Flexator och Nordic Modular Leasing.

Affären är villkorad av godkännande från Konkurrensverket.

Advokatfirman Lindahl biträdde Inter IKEA Investments i affären genom klientansvarig delägare Peter LiljaDennis HanssonPhilip StragneRichard Perez samt Erik Brändt

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson