2015-12-03 10:27Uppdrag

Lindahl biträder Inter IKEA Investments i förvärv av Nordic Modular Group

Inter IKEA Investments förvärvar resterande andel av Nordic Modular Group (NMG), motsvarande 34,5 procent av aktierna i bolaget, av Kungsleden, till ett pris som motsvarar en värdering av hela bolaget om 1,45 miljarder kronor.

För ungefär ett år sedan köpte Inter IKEA Investments 65 procent av NMG av Kungsleden. NMG har under det senaste året utvecklats positivt och stärkt positionen som ett ledande bolag på marknaden för flyttbara modulbyggnader.

Advokatfirman Lindahl är rådgivare till Inter IKEA Investments. Lindahls team leds av Peter Lilja och inkluderar Amanda Frantz och Erik Brändt.

Affären är villkorad av godkännande från Konkurrensverket.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson