2016-04-29 08:34Uppdrag

Lindahl biträder HNA Tourism Group i samband med dess förvärv av Carlson Hotels

Advokatfirman Lindahl biträder det kinesiska bolaget HNA Tourism Group Co., Ltd, i samband med dess förvärv av Carlson Hotels, Inc. från Carlson Hospitality Group. Carlson Hotels äger 51,3 procent av aktierna i Rezidor Hotel Group AB, noterat på Nasdaq Stockholm, Mid Cap.

Förvärvet, som är villkorat av myndighetsgodkännanden och andra sedvanliga fullföljandevillkor, förväntas kunna slutföras under andra halvan av 2016. Ett fullföljande av Förvärvet innebär ett indirekt kontrollägarskifte i Rezidor och utlöser därmed enligt Takeover-reglerna en skyldighet för HNA att, inom fyra veckor från Förvärvets fullföljande, offentliggöra ett offentligt uppköpserbjudande till övriga aktieägare i Rezidor om inte HNAs ägarandel i Rezidor avyttras till under 30 procent. För det fall HNA väljer att offentliggöra ett offentligt uppköpserbjudande till övriga aktieägare i Rezidor har HNA erhållit ett avgörande från Aktiemarknadsnämnden (AMN 2016:10), som anger att det lägsta priset i ett sådant budpliktsbud ska uppgå till den volymvägda genomsnittliga betalkursen för aktien under de 20 börsdagar som föregått dagen för offentliggörandet av Förvärvet.

HNA är ett globalt konglomerat med verksamhet inom luftfart, hotellverksamhet, turism, finans och online-tjänster. HNA bildades i Peking 2007 och har fler än 20 dotterbolag inklusive Capital Airlines, Deer Jet, Tangla Hotels and Resorts, Caissa Touristic, m.fl. HNA är även en större investerare i flera globala rese- och hotellverksamhetsvarumärken som NH Hotels, Red Lion Hotels, PVCP Group m.fl. HNA Hospitality Group, HNAs gren för hotelldrift, driver cirka 500 hotell med närmare 90 000 rum i nyckelstäder i Kina liksom övriga delar av världen, med en varumärkesportfölj som sträcker sig från segmenten lyx och exklusivt till budget och som servar både affärs- och fritidsresenärer.

Carlson Hotels är en av världens största och mest dynamiska hotellkoncerner med fler än 1 400 hotell i drift eller under utveckling och fler än 220 000 rum i 115 länder. Carlson Hotels varumärkesportfölj inkluderar starka globala varumärken så som Quorvus Collection, Radisson Blu®, Radisson®, Radisson RED, Park Plaza®, Park Inn® by Radisson, Country Inns & Suites By CarlssonSM och det globala hotellbelöningsprogrammet Club CarlssonSM.

HNA biträds av Lindahl under ledning av Annika Andersson (Kapitalmarknad och publik M&A) med biträde av Maria Arnoldsson, Olivia Flink och Sebastian Iso-Kamula (Kapitalmarknad och publik M&A), Peter Lilja (M&A), Ulrica Salomon och Johanna Svantesson (Konkurrensrätt).

Övriga rådgivare till HNA är J.P. Morgan och Benedetto, Gartland & Company som finansiella rådgivare och Hogan Lovells som legal rådgivare. 

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson