2015-07-03 09:46Uppdrag

​Lindahl biträder HANZA vid förvärv och företrädesemission

HANZA Holding AB (publ) tecknade den 1 juli 2015 avtal om att förvärva samtliga aktier i Metalliset Oy. Den totala köpeskillingen uppgår till ca 70 MSEK, varav en betydande del utgörs av aktier i HANZA. Styrelsen i HANZA beslutade även den 1 juli 2015 att genomföra en nyemission med företrädesrätt för Bolagets befintliga aktieägare. Vid full teckning tillförs HANZA ca 50 MSEK före emissionskostnader.

HANZA levererar kompletta tillverkningslösningar inom mekanik, elektronik, kablage och slutmontering. Bolaget grundades 2008 och har vuxit till ett miljardbolag med verksamhet i Sverige, Finland, Estland, Polen, Slovakien och Kina.

Metalliset Oy är en internationell tillverkningskoncern som erbjuder högkvalitativ mekaniktillverkning, omsätter ca 375 MSEK och har ca 500 medarbetare i Finland, Estland, Tjeckien och Kina.

Finansiell rådgivare till HANZA i samband med företrädesemissionen är Beringer Finance. Legal rådgivare i samband med förvärvet och företrädesemissionen är Advokatfirman Lindahl.

Lindahls team bestod av Mikael Smedeby (ansvarig delägare), Michael Edquist, Maria Arnoldsson, Erika Svensson och Marcus Andersson.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson