2012-05-08 16:05Uppdrag

Lindahl biträder FormPipe vid förvärvet av Traen och därmed sammanhängande kapitalanskaffning

Det svenska programvarubolaget FormPipe Software meddelade den 7 maj att man förvärvar samtliga aktier i det danska programvaru- och tjänstebolaget Traen. Köpeskillingen uppgår till SEK 300 miljoner på kassa- och skuldfri basis.

Traen är, liksom FormPipe, verksamt inom Enterprise Content Management (ECM) och omsatte under förra året SEK 215 miljoner. Genom förvärvet blir FormPipe det ledande programvarubolaget inom ECM till offentlig sektor i Norden.

Förvärvet finansieras genom en fullt ut garanterad företrädesemission om cirka SEK 125 miljoner samt bankfinansiering.

Advokatfirman Lindahl biträder FormPipe i förvärvet samt med kapital­anskaffningen. Johan Hessius är ansvarig delägare med Anders Moberg som projektledare för förvärvet och Maria Nilsson som projektledare för kapitalanskaffningen. I övrigt består projektteamet huvudsakligen av Lina Neuwirth (Corporate Finance och privat M&A) Felix Boman (Kapitalmarknad och publik M&A), Tobias Edvardsson (TMT) och Sandra Hjortén (TMT). 

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Våra 370 medarbetare, varav 250 är jurister, arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Helsingborg, Uppsala och Örebro. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson