2015-06-11 11:51Uppdrag

Lindahl biträder Eurocine Vaccines vid kapitalanskaffning

null

Advokatfirman Lindahl har under våren 2015 biträtt Eurocine Vaccines AB (publ) med en kapitalanskaffning i form av en företrädesemission, som inbringade 23,1 miljoner kronor till bolaget. Emissionslikviden kommer att användas för att genomföra de första stegen i bolagets nya strategi – utveckling av ett eget influensavaccin för barn.

Eurocine Vaccines utvecklar nasala vacciner som fyller stora medicinska behov. Vaccinerna utvecklas till proof of concept (klinisk fas I/II) och licensieras sedan till partners för fortsatt utveckling och kommersialisering. Eurocine Vaccines är listat på AktieTorget.

Lindahl biträdde Eurocine Vaccines genom ett team bestående av Mårten Steen (ansvarig delägare, Corporate Finance), Erika Svensson och Helena Lindbäck (Corporate Finance) samt Anna Romell Stenmark och Therese Norenäs (Skatt). Redeye AB agerade finansiell rådgivare.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson