2014-12-19 10:45Uppdrag

Lindahl biträder Euro Accident i försäkringsaffär – köper förnyelserätten till Ikanos tjänstepensionsportfölj

null

Euro Accident och Ikano Försäkring har nått en överenskommelse som innebär att Euro Accident kommer att erbjuda Ikano Försäkrings existerande tjänstepensionskunder förnyelse med Euro Accident-koncernen som försäkringsgivare.

Överenskommelsen innebär i första steget att Euro Accident från och med den 1 januari 2015 börjar erbjuda Ikanos tjänstepensionskunder förnyelse av sina försäkringar. Samtidigt erbjuder Euro Accident ett tiotal av Ikanos medarbetare anställning. Parternas intention är att i ett andra steg göra en fullständig beståndsöverlåtelse av hela försäkringsportföljen.

Euro Accident har funnits på marknaden sedan 1996 och omsätter närmare 600 miljoner kronor. Företaget sysselsätter drygt 140 personer på kontor i Växjö, Stockholm, Malmö, Göteborg och Örnsköldsvik. Euro Accident ägs av National General Holdings Corp. (NGHC), som är noterat på Nasdaqbörsen. NGHC har en omsättning på cirka 1 340 miljoner USD och har 2 100 anställda.

Lindahls team har bestått av Patrik Olivecrona (ansvarig delägare), Zanna Kanlic och Carl-Johan Krusell

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson