2015-09-28 14:52Uppdrag

Lindahl biträder CLX Communications och ägare i samband med noteringen på Nasdaq Stockholm

null

Advokatfirman Lindahl biträder CLX Communications AB (publ) och säljande huvudaktieägare i samband med noteringen på Nasdaq Stockholm och försäljning av aktier i samband med noteringen.

CLX-koncernen grundades 2008 med affärsidén att förenkla kommunikation globalt. Bolaget har sedan dess utvecklats till en ledande leverantör av molnbaserade kommunikationstjänster och lösningar till företag och mobiloperatörer, med en stark position inom marknaden för A2P meddelandetjänster till företag.

Erbjudandet består av ett offentligt erbjudande till institutionella investerare och allmänheten i Sverige, ett privat erbjudande i USA riktat till kvalificerade institutionella investerare samt ett privat erbjudande riktat till institutionella investerare i övriga världen. Erbjudandet omfattar 12 545 711 befintliga stamaktier som erbjuds till försäljning av säljande huvudaktieägare. De säljande huvudaktieägarna har vidare åtagit sig att sälja ytterligare upp till 1 860 483 stamaktier för att täcka eventuell övertilldelning i samband med erbjudandet.

Priset i erbjudandet förväntas fastställas inom intervallet 54-59 kronor per stamaktie, motsvarande ett marknadsvärde på CLX Communications om cirka 1 751 – 1 914 miljoner kronor. Prospektet offentliggjordes den 28 september 2015 och beräknad första handelsdag på Nasdaq Stockholm är den 8 oktober 2015.

Advokatfirman Lindahl biträder CLX Communications och de säljande huvudaktieägarna i noteringen och försäljningen med ett team som har letts av Annika Andersson (Kapitalmarknad och publik M&A), med biträde av Maria Arnoldsson (projektledare, Kapitalmarknad och publik M&A), Gabriela Baier-Sandén, Olivia Flink, Sebastian Iso-Kamula och Anton Knifström (Kapitalmarknad och publik M&A), David Frydlinger och Amanda Humell (IT och telekom), Jonas Westerberg, Annie Kabala och Anna Tarring (Immaterialrätt), Jesper Johansson (Bank och Finans), Johan Hörnberg (Arbetsrätt) och Anna Romell Stenmark och Therese Norenäs (Skatt).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson