2017-06-30 12:50Uppdrag

Lindahl biträder Cimco Marine vid notering på Nasdaq First North

Advokatfirman Lindahl har biträtt Cimco Marine AB i samband med dess notering på Nasdaq First North och en kraftigt övertecknad spridningsemission till allmänheten i Sverige och institutionella investerare. Första handelsdag är planerad till tisdagen den 4 juli 2017.

Ängelholmsbaserade Cimco Marine tillverkar utombordsmotorn OXE Diesel (www.oxe-diesel.com), som är världens enda kommersiellt gångbara dieselutombordare inom de högre effektsegmenten på 100–400 hästkrafter. Till skillnad från traditionella utombordare har OXE Diesel en horisontellt monterad motor, vilket tillsammans med ett patenterat remdrivet framdrivningssystem och en hydraulisk flerfriktions växellåda innebär att motorn klarar betydligt högre belastning än en traditionell utombordare.

Mats Säterberg på Advokatfirman Lindahl har varit styrelseledamot i Cimco Marine sedan bolaget bildades 2012.

Advokatfirman Lindahl har biträtt Cimco Marine i noteringen och spridningsemissionen med ett team i ledning av Mikael Mellberg tillsammans med Felix Boman, Mats Säterberg, Johan Myrén, Filippa Andersson, Victor Wodlén, Mikaela Carlberg och Olivia Broman. 

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson