2013-03-07 16:45Uppdrag

Lindahl biträder BioLamina i banbrytande forskningssamarbete med Roche

null

Stockholmsföretaget BioLamina, som utvecklar och distribuerar nya verktyg för cellodling, har ingått ett forsknings- och utvecklingsavtal med Roche, ett ledande företag inom läkemedel och diagnostik.

Projektet innebär att de gemensamt ska utveckla nya system för cellodling, stamcellsforskning och cellterapi. Samarbetet kommer att fokusera på metoder baserade på lamininer, en grupp av proteiner som har funktioner som gör dem synnerligen intressanta för utveckling av nya tekniker för cellodling med hög biologisk relevans. Avtalet innebär att Roche kommer förse BioLamina med forskningsfinansiering och vetenskaplig expertis.

Advokatfirman Lindahl biträdde BioLamina i avtalet genom ansvarig delägare Hugo Norlén och John Engholm, båda verksamma inom kompetensområdet Life Science.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson