2016-06-09 16:09Uppdrag

Lindahl biträder Axis i förvärv av tjeckiska 2N

Axis Communications AB förvärvar samtliga aktier i det tjeckiska bolaget 2N TELEKOMUNIKACE a.s.

2N är den ledande aktören inom området IP intercom, och är även verksamt inom andra områden såsom IP-audio och kommunikationslösningar för hissar. Bolaget har väletablerade försäljningskanaler via el- och telekominstallatörer samt hisstillverkare, som kommer att utgöra komplement till Axis nuvarande globala försäljningskanaler.

2N har cirka 200 anställda och har sitt huvudkontor i Prag, Tjeckien samt lokalkontor i USA.

Advokatfirman Lindahl har biträtt Axis Communications AB i förvärvet. Lindahls team har huvudsakligen bestått av Christian Zätterström (ansvarig delägare) och Zanna Kanlic samt lokala rådgivare. 

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson