2014-06-09 13:45Uppdrag

Lindahl biträder Acando i dess offentliga uppköpserbjudande av Connecta

null

Acando AB (publ) (”Acando”), noterat på NASDAQ OMX Stockholm, har den 9 juni 2014 lämnat ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande att förvärva samtliga utestående aktier i Connecta AB (publ) (”Connecta”), noterat på NASDAQ OMX Stockholm.

Aktieägare i Connecta erbjuds att för varje tre befintliga aktier i Connecta erhålla tio nya aktier av serie B i Acando. Baserat på betalkursen för en aktie av serie B i Acando om 13,85 kronor per aktie den 5 juni 2014, den sista handelsdagen före erbjudandets offentliggörande, motsvarar erbjudandet ett värde om cirka 46 kronor per aktie i Connecta. Det totala budvärdet för samtliga aktier i Connecta uppgår till cirka 480 miljoner kronor. Erbjudandet är villkorat av sedvanliga villkor, inklusive konkurrensgodkännande.

Genom erbjudandet bedömer Acando att en ledande position skulle nås inom Management Consulting, Strategisk IT, SAP och MS Dynamics samt en tydligt ledande position inom flera lösningsområden inom Digital Solutions. Connectas starka positioner inom branscher såsom offentlig sektor, handel och TIME är ett bra komplement till Acandos styrka inom områden som tjänsteproducerande bolag, tillverkande industri och automotive. En större volym kommer att möjliggöra och rationalisera en snabbare uppbyggnad av tydlig industrivertikal kompetens vilket bedöms vara en framgångsfaktor. Det är Acandos bedömning att en kombination av Acando och Connecta skulle placera den nya sammanslagna enheten som det ledande konsultföretaget i Sverige, med en unik position när det gäller erfarenhet, storlek och helhetserbjudanden.

Acando är ett management- och it-konsultbolag som tillsammans med sina uppdragsgivare skapar affärsnytta genom att förbättra och effektivisera processer, organisation och it. Acando har 1 100 medarbetare fördelade på 19 kontor i Sverige, Tyskland, Norge, Finland och England. Med Acandos kärnvärden – laganda, passion och resultatskapande – ser Acando till helheten och förstår sambandet mellan verksamhet och it. Acando omsätter cirka 1,5 miljarder kronor per år.

Connecta är ett konsultbolag som åstadkommer bestående verksamhetsförändringar och stärker kundernas konkurrenskraft. Fokus ligger på att få frågorna på ledningens agenda att hända; från strategi till genomförande och bestående resultat. Connectas konsulter kombinerar affärsstrategi och genomförandekraft inom Management Consulting, Enterprise Consulting och Digital Consulting med branschkunskap och förmåga inom nya tekniska områden. Kärnerbjudanden kompletteras med tjänster inom bland annat Application Management, IT Infrastructure Services och Competence Matching. Några av Connectas största kunder är Apoteket, Ericsson, ICA och TeliaSonera. Under 2013 omsatte Connecta 724 miljoner kronor.

Advokatfirman Lindahl biträder Acando i transaktionen med ett team som leds av Annika Andersson (Kapitalmarknad och Publik M&A) med biträde av bl.a. Maria Arnoldsson, Gabriela Baier-Sandén och Olivia Flink (Kapitalmarknad och Publik M&A), Jesper Johansson (Bank och Finans), Anna Romell Stenmark (Skatt), Ulrica Salomon och Erik Brändt (EU och konkurrens), ​Jonas Westerberg och Annalena Nordin (Immaterialrätt), David Frydlinger och Sara Hansson (IT, media och telekom), Johan Hörnberg (Arbetsrätt) samt Salomon Nutti (Fastigheter).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson