2015-08-28 15:08Uppdrag

​Lindahl biträder ABB i förvärv av hela CGM

Kontrollrumsdesign och intelligent teknik för ergonomi stärker ABB:s ledande position för distribuerade styrsystem (DCS).

ABB, det ledande kraft- och automationsföretaget, har förvärvat de resterande aktierna i CGM AB för att bli ensam aktieägare i företaget. Boråsbaserade CGM, är specialister inom modern kontrollrumsdesign och ergonomiska lösningar för att maximera operatörseffektiviteten.

Genom förvärvet kompletterar ABB sitt erbjudande med den senaste teknologin för att förbättra och effektivisera kontrollrum, från optimal kontrollrumsdesign till avancerade ergonomiska lösningar och förbättrad säkerhetsstandard. En intelligent kontrollrumsdesign gör processtyrningen av anläggningar effektivare.

Lindahls team har huvudsakligen bestått av Mats Tindberg (ansvarig delägare Industri/M&A), Peter Bäverlid (projektledare Industri/M&A), Christer Hagberg (Fastighet) och Georg Dellborg (Corporate finance/M&A). 

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson