2013-12-19 10:28Uppdrag

Lindahl biträdde TeliaSonera vid förvärv av bolagsgrupp inom öppna fibernät

null

Advokatfirman Lindahl var rådgivare till TeliaSonera vid förvärvet av kommunikationsoperatören Zitius samt Quadracom Networks och Riksnet från MTG Broadcasting AB och Quadracom AB. Samtliga förvärvade verksamheter kommer att ingå i TeliaSoneras svenska enhet Fiber Business, och markerar bolagets fortsatta satsning på fiberaffären.

De förvärvade bolagen omsatte under 2012 ca 330 miljoner SEK (pro forma) och den totala köpeskillingen för bolagen uppgår till 473 miljoner SEK på skuldfri basis. TeliaSonera omsatte under förra året 105 miljarder SEK och är noterat på NASDAQ OMX Stockholm och NASDAQ OMX Helsingfors.

Affären är villkorad av godkännande från konkurrensmyndighet.

Lindahl biträdde TeliaSonera i transaktionen genom ansvarig delägare Peter Lilja tillsammans med bland andra Lina Neuwirth, Anders Moberg och David Frydlinger (M&A och telekom) samt Ulrica Salomon och Linda Lausson (konkurrensrätt).


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson