2014-12-10 08:30Uppdrag

Lindahl biträdde PerkinElmer vid förvärv av Perten Instruments

null

Advokatfirman Lindahl biträdde amerikanska PerkinElmer, Inc. vid bolagets förvärv av svenska Perten Instruments Group AB från private equity-bolaget Valedo Partners Fund I AB. Köpeskillingen uppgick till cirka 2,1 miljarder kronor. Perten är en världsledande leverantör av instrument för kvalitetskontroll av mat, spannmål, mjöl och foder med närvaro i fler än 100 länder. PerkinElmer arbetar för bättre hälsa och miljö genom olika tekniska tjänster inom diagnostik, life science och miljö. Bolaget har cirka 7 600 anställda och omsatte 2103 cirka 2,2 miljarder USD. PerkinElmers aktie är noterad på New York Stock Exchange.

Förvärvet skedde via PerkinElmers dotterbolag PerkinElmer Holding Luxembourg S.à r.l.

Lindahls team bestod av Lars-Henrik Andersson (klientansvarig delägare), Monika Hager (projektledare) samt David Wendel

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson