2015-03-06 11:52Uppdrag

Lindahl biträdde när Nordkom avyttrar Ottoboni

null

Advokatfirman Lindahl har biträtt Nordkom vid avyttringen av affärsområdet Ottoboni, en av Sveriges ledande digitala kommunikationsbyråer, till Nordic Morning Oyj.

Köpeskillingen uppgår till maximalt 93 miljoner kronor på kassa- och skuldfri basis, varav 68,2 miljoner kronor har erlagts vid tillträdet och 24,8 miljoner kronor utgör en möjlig tilläggsköpeskilling som är kopplad till Ottobonis resultat för 2015.

Nordkom är en kommunikationskoncern som förutom Ottoboni består av affärsområdet Done, en av Sveriges ledande produktionsbyråer. Bolagets aktie är noterad på First North.

Nordic Morning-koncernen har sitt säte i Finland och består av totalt 14 företag med verksamhet i sex olika länder. Koncernens omsättning uppgick 2014 till 106,6 miljoner euro.

Lindahl biträdde Nordkom i transaktionen genom Johan Hessius (klientansvarig delägare), Anders Moberg (projektledare), Jonatan Söderkvist och Erik Sundgren.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson