2016-02-07 19:56Uppdrag

Lindahl biträdde när Amadeus investerade 40 miljoner dollar i svenskägd resebyrå

Lindahl biträdde det globala investeringsbolaget Amadeus Capital Partners vid dess investering (i partnerskap med Afrikas ledande mobiloperatör, MTN) om 40 miljoner dollar i den svenskägda onlineresebyrån Travelstart (Afrika). Travelstart är idag den ledande onlineresebyrån i Afrika, med en marknadsledande position i Sydafrika, Nigeria, Egypten, Kenya och delar av Mellanöstern. Investeringen möjliggör för Travelstart att lansera sig på nya marknader, samt att utöka sitt befintliga erbjudande att tillmötesgå en stark efterfrågan från en snabbt växande medelklass med tillgång till internet.

Lindahl biträdde Amadeus genom Anders Moberg (ansvarig delägare för transaktionen), Erik Sundgren och Annie Kabala. Malcolm Wiberg är ansvarig delägare för Amadeus Capital Partners.

Amadeus pressrelease finns tillgänglig här.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson