2014-12-15 10:30Uppdrag

Lindahl biträdde Länsgården Fastigheter vid försäljning av fastigheter för 127 miljoner kronor i Örebro

null

Advokatfirman Lindahl biträdde Länsgården Fastigheter AB när bolaget avyttrade fastigheterna Karossen 5 och 19 i Örebro till Klövern AB. Den uthyrningsbara arean uppgår till ca 17 800 kvm och utgörs främst av kontors- och utbildningslokaler. Köpeskillingen uppgick till 127 miljoner kronor. 

Länsgården Fastigheter AB ägs av Örebro läns landsting och hyr huvudsakligen ut lokaler till kommuner i Örebro län samt landstinget. Klövern AB är ett fastighetsbolag noterat på NASDAQ Stockholm med ett fastighetsbestånd värderat till cirka 29 miljarder kronor. 

Lindahl var juridisk rådgivare till Länsgården Fastigheter i transaktionen genom  Erik Lingsell. Martin Levin på Nai Svefa har varit projektledare i transaktionen och Hans Nilsson på PwC har ansvarat för den skattemässiga och redovisningsmässiga rådgivningen.

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se, www.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahl och www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson