2012-12-21 11:43Uppdrag

Lindahl biträdde Karolinska Development i life science-affär

null

Advokatfirman Lindahl biträdde Karolinska Development AB, ett utvecklingsbolag kopplat till Karolinska Institutet, i en strategiskt viktig affär där en del av bolagets innehav avyttras till ett syndikat under ledning av Rosetta Capital Limited, ett Londonbaserat investmentbolag med fokus på life science-sektorn. Transaktionen innebär att syndikatet köper en minoritetsandel av Karolinska Developments aktier i 13 av bolagets 25 portföljbolag.

I samband med transaktionen kommer Karolinska Development att flytta innehavet i 13 av bolagets portföljbolag till ett nytt investmentbolag, KDev Investments AB. Rosetta förvärvar 7,33 % av stamaktierna i KDev Investments för 110 miljoner kronor samt preferensaktier i samma bolag för ytterligare 110 miljoner kronor, vilket ger ett totalt transaktionsvärde om 220 miljoner kronor.

Advokatfirman Lindahl biträdde Karolinska Development i affären. Lindahls team bestod av Johan Hessius och Malcolm Wiberg (ansvariga delägare), Anders Moberg (projektledare), Philip Stragne (M&A) samt Annika Andersson och Johan Hammarberg (aktiemarknadsrätt).


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahloch www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson