2013-01-31 12:02Uppdrag

Lindahl biträdde i internationell automationsaffär

null

HMS Networks (publ), en världsledande leverantör av industriell kommunikationsteknologi, har förvärvat IXXAT GmbH, ett tyskt bolag med en ledande position inom kommunikationsteknologi för industriell automation, maskinindustri och fordonsindustri.

IXXAT har sin huvudsakliga verksamhet i tyska Weingarten men har även dotterbolag i Frankrike och USA. IXXAT har cirka 85 anställda och omsätter cirka 14 miljoner euro årligen.

HMS Networks har innan förvärvet drygt 200 anställda, kontor i tio länder och en omsättning på 384 miljoner kronor. Bolaget är noterat på Nasdaq OMX Nordic Small Cap. 

Köpeskillingen uppgår till cirka 32 miljoner euro och den förvärvade verksamheten kommer att konsolideras i HMS från och med den 31 januari 2013.

Advokatfirman Lindahl biträdde HMS i transaktionen. Lindahls team leddes av Olof Thorsell. Advokatfirman GÖRG i Berlin agerade lokalt ombud i Tyskland.  


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahloch www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson