2011-12-21 16:00Uppdrag

Lindahl biträdde Elon vid förvärvet av Hemmabutikerna

Lindahl biträdde Elon Elkedjan Logistics AB (”EEL”) vid förvärvet av Hemmabutikerna i Sverige AB (”Hemma”). Säljare var Hemmabutikerna Intressenter AB som är ett dotterbolag till Hakon Invest AB.

EEL är ett inköps- och logistikföretag som äger fyra fackhandelskedjor: Elon, Elkedjan, Hemexperten och Elspar samt e-handelsbolaget Vitvarumäklarna. Sammanlagt har EEL över 400 butiker och 1 400 elektriker i samverkan. Genom förvärvet kan cirka 100 Hemmabutiker komma att anslutas till EEL.  

Lindahls team bestod av Robert Asplund (ansvarig delägare), Erik Lingsell (projektledare), Hugo Norlén (ansvarig konkurrensrätt) och Anna Lindbäck (konkurrensrätt).

Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankat inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Våra 370 medarbetare, varav 250 är jurister, är baserade vid våra kontor i Stockholm, Göteborg, Helsingborg, Malmö, Uppsala och Örebro. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.se och facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson