2013-01-24 10:28Uppdrag

Lindahl biträdde Carletti i samband med försäljningen av ASM Foods

null

Det danska konfektyrföretaget Carletti A/S har sålt sitt svenska dotterbolag ASM Foods AB i Mjölby till schweiziska Barry Callebaut, en världsledande tillverkare av kakao- och chokladprodukter. ASM Foods tillverkar choklad, chokladblandningar, fyllningar och sylter. ASM Foods, som omsatte strax under 400 miljoner kronor 2011, har drygt 100 anställda och en produktionskapacitet på ca 35 000 ton vid sin anläggning i Mjölby. Affären är del av en transaktion där Barry Callebaut även övertar delar av Carlettis verksamhet relaterad till industriell choklad och chokladblandningar i Danmark samt ingåendet av ett outsourcingavtal mellan parterna.

Advokatfirman Lindahl har biträtt Carletti i samband med transaktionen genom Johan Herrström (ansvarig delägare), Carl-Johan Krusell och Anders Lindgren.


Om Advokatfirman Lindahl KB

Lindahl är en av Sveriges största affärsjuridiska advokatbyråer. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och TMT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter. Lindahl är topprankad inom flera kompetensområden av de stora internationella rankinginstituten. Lindahl har omkring 400 medarbetare, varav drygt två tredjedelar är jurister, som arbetar från våra kontor i Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Örebro och Helsingborg. Mer information om Lindahl finns på www.lindahl.sewww.mynewsdesk.com/se/pressroom/lindahloch www.facebook.com/lindahlkarriar


Om Advokatfirman Lindahl

Lindahl är en av Sveriges största advokatbyråer. Våra klienter återfinns ofta i kunskapsbaserade, innovativa och teknikintensiva branscher. Utöver den stora byråns breda kapacitet har vi en absolut spetskompetens inom immaterialrätt, life science, processer och den så kallade ICT-sektorn. Vi har också en lång och gedigen erfarenhet inom områden som bank och finans, capital markets, M&A samt fastigheter.


Kontaktpersoner

Madeleine Johansson
Marketing Manager
Madeleine Johansson